Money Club

Money Club kan låta som en investeringsklubb, där man får heta tips om hur man tjänar massa pengar med smarta investeringar. Det är det inte, åtminstone inte den Money Club jag talar om! Money Club är ett workshop-format med ändamålet att skapa icke-materiellt värde och föra det vidare så att du blir ett föremål som den universella energin ska flöda igenom.

Icke-materiellt värde, vad är det? Var och en av oss har en eller flera specialtalanger, något som vi är jättebra på. Inget av dessa handlar nödvändigtvis om vad du gör som ett jobb, fast i bästa fall får du lön för det du älskar att göra. Det kan handla om en talang att föra ihop människor som inte känner varandra från förr, en talang att berätta medryckande historier, en talang att få allt grönskande omkring dig att frodas, eller något helt annat. Tänk på sådant du gärna gör, men som du sällan får någon monetär ersättning för. Det är ditt icke-materiella värde. Men tänk om det skulle ske en förändring och du faktiskt skulle kunna klara dig bara med att göra sådant du älskar att göra? Skulle det inte vara fantastiskt och skulle det inte dessutom gynna i hela din omgivning att du sprudlar av glädje och energi?

För att riktigt förstå omfattningen av att sprida på ditt icke-materiella värde ut i universum så krävs ett skifte i tankevaran, dvs i sättet du tänker. För det finns ju även andra valutor än bara reda pengar, kanske du får en gentjänst som betalning, någon hjälper dig med något du själv inte är så bra på, kanske du märker först lång senare hur du får tillbaka av det du gett bort. Här är nyckeln att se värdet i det som inte är ”lönearbete”. Ifall jag tänker att jag gör det för att jag ”måste”, eller för att ”ingen annan gör det om inte jag offrar mig” så är min tid och energi inte autentisk. Då är jag inne i en ”ansvarsfullt offer” roll och jag kan känna i mitt stilla sinne att jag har rätt att hysa agg mot dem som ”kräver” att jag ska ge min tid och energi åt någon uppgift. Visst kan alla uppgifter bli betungande, men då är det min, och endast min, uppgift att säga att jag inte orkar just nu, eller att nu vill jag att någon annan tar på sig uppdraget. (Och jo, jag är medveten om hur svårt detta kan vara. Men det är kraftfullt att säga Nej.)

Vi tar ett litet experiment för att komma igång. Vad skulle du göra om du nu genast skulle få tillgång 1 miljon euro. ”Om jag hade en miljon euro idag, skulle jag…” Tänk igenom det, ta det på allvar. Lyssna på dina impulser och skriv ner det som kommer upp, fast det verkar helt orationellt. Skriv ner dina svar. Om en veckas tid, läs igenom dina svar och gör ändringar vid behov. Om ytterligare en veckas tid, läs igen genom dina tidigare svar och gör ändringar om det behövs.

Just nu har jag blivit en del av Money Club workshop-hållarnas team och jag ska börja planera att ordna en Money Club på svenska. Håll utkik! Mer info kommer snart!

Lämna en kommentar