En återblick

2023. Snart är dina dagar räknade. Året har känts långt som ett årtionde och varit händelserik på många sätt.

Att göra sin egen grej är motiverande och glädjefullt, samtidigt känns det under lite sämre tider som otroligt tungt och som om jag försöker pressa mig framåt i en stark motvind. Många bollar har satts i rullning, fast flera av dem slutade rulla snabbare än vad som var tanken.

Det finns så många gamla trauman som dyker upp när jag provar på något som jag inte gjort tidigare. Så många röster (både interna och externa) som påpekar om allt som kan gå fel, som inte kommer att fungera, hur dålig idé det är och undrar varför jag inte bara kan vara ”normal”. Alla dessa försvarsmekanismer som ännu sitter i fast jag intalar mig själv att jag har vuxit som människa och inte behöver vara rädd för att visa mig. Och visst känns det tungt då en idé inte får vingar, då det ser lovande ut men sedan faller pladask innan det kommer ordentligt luft under vingarna. Kurser som fick några anmälningar, men inte tillräckligt för att genomföras.

Å andra sida, alla de gånger som jag fått erbjudanden till inkomst då jag behövt det mest. Timingen som har fungerat betydligt bättre än på evigheter.

Under nätterna efter vintersolståndet har jag lagt på minnet det jag drömt om på nätterna. Oftast handlar drömmarna om vardagliga situationer, men jag har märkt av en viss underton. Det är en underton av äventyr och lekfullhet. En inbjudan att (åter)upptäcka nya situationer och sällskap. En viskning att inte fastna i ”samma gamla vanliga”, utan hitta gnistan i det vardagliga såväl som i det ovanliga.

Jag ser framemot vad kalenderåret 2024 har att erbjuda och är lika nyfiken på vad jag själv kommer att skapa under det kommande året. För att halvt citera Barbie i filmen, ”it’s gonna be the best year ever!”.

Lämna en kommentar